4 december: spannender dan pakjesavond!

Als de voortekenen niet bedriegen, wordt 4 december dit jaar een van de spannendste sinds tijden.

Die dag zullen de Grieken zich uitspreken, hoewel waarover precies nog niet helemaal duidelijk is. De Grieken zelf willen een referendum over de vraag of zij zich willen opknopen aan het noodpakket dat bedoeld is om in eerste instantie de Europese banken en daarmee de investeringen en pensioenen van de rest van Europa en daarmee de Euro en pas in laatste plaats Griekenland zelf te redden; het lijkt duidelijk dat de uitkomst van zo’n referendum zal zijn: Nee. De Euro-regeringsleiders die zich danig geschoffeerd voelden door Papandreou hebben als list bedacht dat Griekenland een referendum moet houden over de vraag ‘moet Griekenland in de Euro(zone) blijven’ in de hoop dat het antwoord daarop ‘ja’ zal zijn. Hoe dan ook, spannend zal het worden.

Om de stemming er vast een beetje in te krijgen, een voorproefje met een volstrekt niet representatieve stemming (behalve dan dat dit een indruk geeft van de mening van de bezoekers / volgers van deliberaal).

Vraag 1: moet Griekenland akkoord gaan met het bezuinigingspakket? (Lees meer over het bezuinigingspakket en de echte impact):

Vraag 2: moet Griekenland uit de Euro(zone)?

en laten we eens gek doen:

Advertisements
This entry was posted in Euro, Internationaal, Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to 4 december: spannender dan pakjesavond!

  1. E Koopmans says:

    Die hele eurozone is niet meer te handhaven en word tegen beter weten in overeind gehouden door met name Duitsland en Frankrijk die er ongetwijfeld wel persoonlijke belangen bij zullen hebben om die EU in stand te houden , maar genoeg is genoeg en geef Europa terug aan zijn hard werkende burgers en laat de EU uit elkaar vallen zodat we straks niet met zijn allen aan de geeuwhonger liggen. may the force be with us.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s